Samen met Kristof van Assche en Martijn Duineveld heeft Raoul Beunen de Encyclopedia in Urban and Regional Planning and Design vormgegeven.

De encyclopedie behandelt zowel klassieke als nieuwe theorie├źn over planning en ontwerp en hanteert daarbij een evolutionair perspectief, waarbij wordt gereflecteerd op de wijze waarop de betekenissen van allerlei concepten in de loop der tijd is veranderd. Met meer dan 140 bijdragen uit verschillende vakgebieden wordt de multidisciplinaire aard van planning en ontwerp benadrukt. De bijdragen geven praktisch inzicht in het vakgebied en bevorderen de wetenschappelijke kennis en het publieke gesprek over planning en ontwerp.

Van Assche, K., Beunen, R. & Duineveld, M. (Eds.) (2023) Elgar Encyclopedia in Urban and Regional Planning and Design. Edward Elgar.