De website www.zodoenwijdathier.nl is officieel in de lucht. De website is een platform om burgerinitiatieven met elkaar en met het onderzoek naar deze burgerinitiatieven te verbinden.

De wereld lijkt te veranderen onder invloed van grote instituties, bedrijven, machthebbers en het grote geld. Maar is dat wel zo? Wij denken van niet. Net zo belangrijk zijn de initiatieven van gewone mensen, gedreven door idealen en gemotiveerd door uitdagende problemen. Wie goed kijkt, die ziet dat verandering mensenwerk is. Mensen die samen in actie komen.Elk initiatief van actieve mensen kenmerkt zich door een eigenzinnige mix van identiteiten, strategie├źn, middelen en organisatievormen. Ze zouden elkaar veel te vertellen hebben over wat werkt en wat niet. Over hoe je de politiek mee krijgt bijvoorbeeld, waar je informatie vandaan haalt of hoe je media aandacht kan krijgen. Maar gebeurt dit ook? Of wordt het wiel overal opnieuw uitgevonden? Wij denken dat het hoog tijd is om hierover eens van gedachten te wisselen.┬á Zonder een goede humuslaag kan je geen bomen planten.

Lees meer op www.zodoenwijdathier.nl